Ombudsman hekelt afschaffen blauwe envelop

De Nationale ombudsman start een grootschalig onderzoek naar de digitaliseringsdrift van de Belastingdienst. De toezegging van staatssecretaris Wiebes dat de blauwe envelop beschikbaar blijft voor ‘schrijnende gevallen’ is het onafhankelijk klachtenloket niet voldoende.

Dat blijkt uit een vandaag verstuurt persbericht. Vanwege de aanhoudende stroom klachten over het afschaffen van de blauwe envelop heeft ombudsman Reinier van Zutphen besloten tot actie over te gaan. Meer dan 400 bezorgde bezorgde burgers wisten hem tot nu toe te vinden.

Fouten

De organisatie stoort zich om meerdere redenen aan het voornemen van Wiebes om helemaal over te stappen op digitaal berichtenverkeer. Zo zou de overheid niet hebben geleerd van eerdere fouten bij de veranderingen met het Persoonsgebonden Budget en de eis één bankrekeningnummer beschikbaar te stellen voor het ontvangen van toeslagen en belastingteruggaven.

Wennen

“Het gaat ons om de voorbereiding. Er worden heel snel dingen ingevoerd. Nu stelt de fiscus dat burgers twee jaar hebben kunnen wennen aan het digitaliseren van berichten over toegewezen toeslagen. Maar de gewenningstijd is al verstreken op het moment dat de Belastingdienst een campagne start”, kritiseert een woordvoerder. “Mensen hebben recht op toeslagen maar dan moeten ze ook weten dat die er zijn.”

Zelfredzaamheid

Een ander punt is het belang van zelfredzaamheid waaraan de overheid met betrekking tot haar burgers zegt te hechten. “Nu zegt Wiebes dat burgers maar hulp moeten inschakelen als ze niet handig zijn met de computer. Er gaat een zekere dwang uit van het kanaal dat nu wordt opgelegd. Er moet niet alleen aandacht zijn voor schrijnende gevallen, maar ook voor burgers die om wat voor redenen dan ook niet mee willen in de digitaliseringsdrift.”

Ombudsman Reinier van Zutphen verwacht zijn onderzoek in het voorjaar van 2016 afgerond te hebben.

Bron: De Telegraaf