Als u deze email niet kunt lezen klik hier

FacebookTwitter
Administratiekantoor Eemers


Editie maart 2015

Besluit Bijstandsverlening zelfstandigen effectief, maar kan nog beter

Het Besluit Bijstandverlening Zelfstandigen (Bbz, Staatsblad 2003, 390) bestaat meer dan tien jaar. De regeling is er onder andere voor mensen met een uitkering die een eigen bedrijf willen starten en die daarmee in het begin minder verdienen dan de bijstand. Maar ook voor zelfstandigen die tijdelijk de eindjes niet aan elkaar kunnen knopen en zelfs voor zelfstandigen die met hun bedrijf dreigen te moeten stoppen, maar na sanering van de schulden met dit overheidskrediet, met hun bedrijf verder kunnen. Deze ondersteuning kan in verschillende vormen worden toegekend, bijvoorbeeld als renteloze lening of starterskrediet of een inkomenssuppletie tot bijstandsniveau. 

Belangrijkste conclusie van onderzoeksorganisatie Ecorys is dat in totaal 42 procent van de startende ondernemers na de eerst twaalf maanden geheel uit de uitkeringssituatie is. Na vier jaar loopt dit verder op naar 74 procent, terwijl het bij een controlegroep van bijstandsgerechtigden gaat om 56 procent. De regeling is dus succesvol en levert meer op dan ze kost.  

lees verder...

Jacht op zwartspaarder levert 1,6 miljard op

De Belastingdienst heeft sinds 2002 zeker 8 miljard euro getraceerd bij zwartspaarders. Dat leverde de fiscus tot nu toe 1,6 miljard euro op dankzij naheffingen en boetes, meldt NRC Handelsblad dinsdag op basis van een eigen inventarisatie. 

lees verder...

Fiscus overstelpt met aangiften

Ruim 2,6 miljoen mensen hebben sinds 1 maart hun belastingaangifte al verstuurd. Bijna 90.000 belastingplichtigen gebruikten hiervoor de speciale aangifte-app. Dat liet de Belastingdienst dinsdag weten. 

lees verder...

5 belastingtips voor jonge ouders

Het Nederlandse belastingstelsel is een soort oerwoud vol met aftrekposten en toeslagen. Logisch dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom 5 aftrekposten of belastingkortingen voor jonge ouders die hun belastingaangifte over 2014 willen invullen.

lees verder...

Tot 1 juli voordelig verbouwen

Wie overweegt binnenkort te verbouwen en nog wil profiteren van het lage btw-tarief, moet snel zijn. Het btw-tarief voor renovatie-en herstelwerkzaamheden gaat per 1 juli 2015 omhoog van 6 naar 21%.

lees verder...

Als u zich wilt uitschrijven voor deze nieuwsbrief klik hier
Als u zich wilt inschrijven voor deze nieuwsbrief, klik dan hier